KARVANI I HOMAZHEVE “FLAKA E JANARIT” – 2017

Gëzuar Vitin e Ri 2017!
31. Dezember 2016
SIMPOZIUM SHKENCOR „THEMELIMI I LËVIZJES – LPK DHE HERONJTË E JANARIT 1982“
11. Januar 2017

 

Shoqëria Kulturoro – artistike “Lulet e Malësisë”, bashkë me Shoqatën e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare ( ShVL – UÇK ) dhe Shoqëria “Lëvizja”, do të organizojnë karvanin e homazheve me rastin e manifestimit tradicional “Flaka e Janarit”- 2017.

 

Homazhet do të fillojnë më dt: 14 janar, 2017 (e shtunë), në anën e:

 

Strugë – Delgozhdë; 10:30h vend’prehja e Nuri Mazari, Selman Seferi , Islam Veliu dhe Refajet Dervishi.

Strugë – Veleshtë; 11:30h vend’prehja e Naser Hani, Gëzim Kaleci

Strugë – Ladorishtë; 12:30h vend’prehja e Kadri Llabënishti

Kërçovë – Llaxhe; 13:30h vend’prehja e Gafurr Zendeli

Kërçovë – Zajaz; 14:00h vend’prehja e Medin Emini

Kërçovë – Zajaz; 14:30h vend’prehja e Abedin Hyseni

 

Dhe me këtë përmbyllen nderimet për të vazhduar karvani me homazhe në dt: 15 janar, 2017 (e diel) duke filluar nga:

Kumanovë; 09:00h vend’prehja Bajrush Xhemaili

 

– Njëri grup do të vazhdojnë nderimet te Kompleksi i Varrezave të Dëshmorëve të Atdheut në:

 

Kumanovë – Sllupçan; 10:00h vend’prehjet e Dëshmorëve

Kumanovë – Orizare; 10:30h te përmendorja e Ismet Jasharit

Kumanovë – Hotël; 11:00h vend’prehjet e Dëshmorëve
Kumanovë – Mateç; 11:30h
vend’prehjet e Dëshmorëve

Kumanovë – Haraçinë; 12:00h vend’prehjet e Dëshmorëve

 

– Ndërkohë që grupi tjetër do të vazhdojë me homazhet në:

 

Tetovë – Përroj; 12:00h Kompleksi dhe vend’prehja e Mujdin Aliu

Tetovë – Teqe; 12:30h vend’prehja e Isa Lika, Fadil Rufati

Gostivar – Negotinë; 13:30h te përmendorja e Naser Ademit

Gostivar; 14:00h vend’prehja e Xhemil Islami

Kërçovë – Kollarë; 15:30h vend’prehja e Ruzhdi Veliu dhe Beqir Limani

 

– Te Lapidari i Dëshmorëve Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka, do të mbahen fjalime nga organizatorët dhe bashkëveprimtarët e Dëshmorëve të Atdheut, me çka edhe do të bëhet mbyllja e manifestimit “Flaka e Janarit” – 2017 !

 

Me respekt,

Këshilli Organizativ

Gostivar – Kërçovë