24. Oktober 2020

DEKLARATË POLITIKE

Shoqëria LËVIZJA Për institucionet e Republikës së Kosovës, për institucionet e BE-së dhe për qendrat e vendosjes në botë DEKLARATË POLITIKE Asociacioni i Komunave me shumicë serbe- akt diversiv kundër Republikës Shoqëria LËVIZJA po e përcjell me shqetësim diskursin publik të ringjallur nga diplomacia evropiane dhe jo vetëm ajo, lidhur me gjoja obligimin që paska Kosova për krijimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe, por edhe reagimin e mefshtë të Qeverisë sonë. Asociacionin e Komunave me shumicë serbe Shoqëria LËVIZJA e vlerëson si akt diversiv kundër Republikës. 1. I ngarkuari i BE-së për dialogun Mirosllav Lajçaku së fundmi ishte […]
18. September 2018

Shoqëria Lëvizja organizon tubim përkujtomor për dëshmorët

NJËZET VJET PËRJETËSI Me rastin e 20-të vjetorit të rënies së shokëve tanë në luftë për liri: Fehmi e Xhevë Lladrovci, Adem, Hamzë e Shaban Jashari, Xhavit Haziri, Ismet Jashari-Komandant Kumanova, Mujë Krasniqi, Agim Bajrami, Beqir Limani, Bekim Berisha, Skënder Çeku, Sejdi Sejdiu etj., Shoqëria Lëvizja organizon tubim përkujtimor në nderim të jetës e veprës së tyre heroike. Tubimi përkujtimor mbahet më 30 shator 2018, duke filluar nga ora 14:00, në këtë adresë: Sternenhofstrasse 15 CH-4153 Reinach Ftohen të gjithë bashkatdhetarët si dhe familjarë, shokë e bashkëveprimtarë të dëshmorëve, që të marrin pjesë në këtë tubim përkujtimor. Degët e Shoqërisë […]
5. August 2018

SHOQËRIA LËVIZJA MBAJTI KUVEND PUNE

Dje, në Prishtinë, Shoqëria Lëvizja mbajti Kuvend pune me degët e saj. Të pranishëm ishin përfaqësuesit e Degës së Kosovës, të Degës së Maqedonisë shqiptare, të Degës së Zvicrës, asaj të Gjermanisë dhe të Francës. Në fillim, me një minutë heshtje, u nderua figura e ndritur e kombit, Bacë Adem Demaçi. Për Shoqërinë tonë dhe për shqiptarët, Baca Adem ishte dhe mbetet përjetësisht fanar që do të ndriçoj rrugën e ribashkimit të kombit dhe Shqipërisë në një shtet. Kundërshtojmë, u tha në mbledhje, tendencat që përpiqen ta paraqesin Atin e lirisë dhe të ribashkimit të kombit e të Shqipërisë, Adem […]
19. Januar 2018

Programi i simpoziumit shkencor 2018

Ky është programi i simpoziumit shkencor me temën: Lëvizja Popullore e Kosovës në vitet 1982-1984 dhe heronjtë Rexhep Mala, Nuhi Berisha, Bajram Bahtiri e Zija Shemsiu. Simpoziumi organizohet nga Shoqëria „Lëvizja“, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, Shoqata e të Burgosurve Politikë dhe Instituti Albanologjik. Simpoziumi mbahet në Shkup më 25 janar 2018 në lokalet e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore  të Shqiptarëve.