20. Januar 2017

Fjala e hapjes në simpozium nga Kryetari Xhevat Bislimi

Të nderuar të pranishëm ! Para se të lexoj fjalën time po citoj dy citate-thënie nga Heronjtë tanë : njëri është i Kadri zekës dhe tjetri i Jusuf Gërvallës. “…..Vetëm bashkimi i të gjithë shqiptarëve, pa dallim feje, klase a pikëpamjesh politike mund të shpëtojë atdheun tonë nga kthetrat e përgjakshme të armiqve ». (Kadri Zeka) “…..Në ballë të këtij populli dhe te këmbët e këtij populli, flijimi dhe vdekja për realizimin e aspiratave të tij, do të na vijnë si përjetimi më i bukur e më fisnik në gjithë jetën. Dhe s`do të ketë forcë, që të na ndalë […]
13. Januar 2017

Shoqëria «LËVIZJA» mbështet protestën në Gjenevë

Më 14 janar 2017 në Gjenevë do të mbahet një protestë kundër ndalimit të padrejtë të gjeneralit të UÇK-së, Ramush Haradinaj, si dhe moslirimit të plotë të tij nga Franca. Shoqëria „Lëvizja“ e konsideron ndalimin dhe mbajtjen nën arrest të Ramush Haradinajt, një akt politik dhe kërkon lirimin e menjëhershëm e të pakusht të tij. Shoqëria „Lëvizja“ e mbështetë këtë protestë legjitime dhe fton të gjithë anëtarët e simpatizantët e saj që t’i bashkohen kësaj proteste. Protesta mbahet të shtunën më 14 janar 2017 duke filluar nga ora 14:00 në këtë adresë: Plaine de Plainpalais CH-1205 Geneve Kryesia e Shoqërisë […]
11. Januar 2017

SIMPOZIUM SHKENCOR „THEMELIMI I LËVIZJES – LPK DHE HERONJTË E JANARIT 1982“

 SHOQËRIA “LËVIZJA” INSTITUTI ALBANOLOGJIK – DEGA E HISTORISË SHOQATA E TË BURGOSURVE POLITIKË TË KOSOVËS   SIMPOZIUM SHKENCOR THEMELIMI I LËVIZJES – LPK DHE HERONJTË E JANARIT 1982 Prishtinë, e martë, 17 janar 2017, në orën 10:0o Këshilli Organizues Hysen Matoshi Xhevat Bislimi Hydajet Hyseni Sadri Ramabaja Memli Krasniqi   Programi Seanca e hapjes, më 17 janar 2017, ora 10:00 – 14:00 Vendi: Prishtinë, Instituti Albanologjik Kryesia e punës: Hysen Matoshi, Alfred Moisiu, Hydajet Hyseni Fjala e hapjes: Xhevat Bislimi, kryetar i Shoqërisë “Lëvizja” Fjalë përshëndetëse: Hysen Matoshi, drejtor i Instituti Albanologjik Hydajet Hyseni, kryetar i Shoqatës së të Burgosurve […]
8. Januar 2017

KARVANI I HOMAZHEVE “FLAKA E JANARIT” – 2017

  Shoqëria Kulturoro – artistike “Lulet e Malësisë”, bashkë me Shoqatën e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare ( ShVL – UÇK ) dhe Shoqëria “Lëvizja”, do të organizojnë karvanin e homazheve me rastin e manifestimit tradicional “Flaka e Janarit”- 2017.   – Homazhet do të fillojnë më dt: 14 janar, 2017 (e shtunë), në anën e:   Strugë – Delgozhdë; 10:30h vend’prehja e Nuri Mazari, Selman Seferi , Islam Veliu dhe Refajet Dervishi. Strugë – Veleshtë; 11:30h vend’prehja e Naser Hani, Gëzim Kaleci Strugë – Ladorishtë; 12:30h vend’prehja e Kadri Llabënishti Kërçovë – Llaxhe; 13:30h vend’prehja e Gafurr […]
31. Dezember 2016

Gëzuar Vitin e Ri 2017!

Të nderuar anëtarë e përkrahës të shoqërisë „Lëvizja“ Viti që po e lëmë pas, ishte vit i konsolidimit të shoqërisë „Lëvizja“. Shoqëria „Lëvizja“, duke qenë një organizim vullnetar e joqeveritar, qëllimi kryesor i së cilës është mbledhja, ruajtja, kultivimi, mbrojtja, promovimi dhe afirmimi i vlerave të veprimtarisë çlirimtare të LPK-së dhe veprimtarisë së fshehtë në të gjitha trojet e pushtuara si dhe kudo që ka vepruar si organizatë, ka arritur që në vitin 2016 të themelojë degët e saj në Kosovë, Zvicër, Gjermani, Austri dhe Francë. Po ashtu ajo ka mbajtur Kuvendin e parë Zgjedhor nga i cili ka dalë […]
26. Dezember 2016

Simpozium shkencor me rastin e 35 vjetorit të bashkimit të organizatave atdhetare – themelimit të “Lëvizjes”

Simpoziumi shkencor  “Themelimi i Lëvizjes dhe Heronjtë e 17 janarit 1982” do të organizohet nga Shoqëria “Lëvizja”, Institutit Albanologjik – Dega e Historisë dhe Shoqata e të Burgosurve Politikë të Kosovës më 17 janar 2017. Kjo veprimtari synon të kthejë vëmendjen te një ngjarje e rëndësishme, siç ishte bashkimi i organizatave atdhetare dhe themelimi i Lëvizjes, që kundruar në kontekstin kohor erdhi pas demonstratave të vitit 1981. Ky simpozium do të trajtojë  rrethanat e përgjithshme politike, ushtarake, ekonomike, arsimore, kulturore etj., në të cilat u ndodhën shqiptarët në fillim të viteve të 80-ta. Gjithashtu nëpërmjet tij synohet të ofrohet edhe […]
3. Dezember 2016

Edhe në Francë u themelua Dega e Shoqatës „Lëvizja“

Sot, më 3 dhjetor 2016 u mbajt Kuvendi për themelimin e Degës së Shoqatës „Levizja“ në Francë. Takimi-kuvendi u mbajt në qytetin e njohur të Francës, në Lion. Në Kuvend morën pjesë edhe përfaqësues nga Parisi e nga Provinsa. Mbështetjen dhe pëlqimin e tyre për themelimin e Degës e dhanë edhe bashkëveprimtarët nga Belfori, Marseji e Myluza. Kryetar i Deges u zgjodh veprimtari i dalluar i LPK-së, Osman Zymberi (Tetovë-Paris), nënkryetar Sejdulla Syla (Viti-Lion) dhe sekretar Fejzulla Veliu-Berisha (Skënderaj-Paris), ndërsa anëtar të Kryesisë Mustafë Alimusaj (Deçan-Belfor) dhe Enver Ademi (Drenas-Lion). Është lënë mundësia edhe për dy anëtarë Kryesie pasi të […]
22. November 2016

Tubim festiv për shënimin e 28 Nëntorit

Të dashur bashkëveprimtarë. Për shënimin e 28 Nëntorit, shoqata „Lëvizja“ dega në Zvicër do të organizojë një tubim festiv. Janë të ftuar të gjithë ish anëtarët e LPK-së, simpatizantët e saj si pjestarët e strukturave të krijuara nga ajo si UÇK, Ushtria Çlirimtare Kombëtare, UÇPMB dhe fondet përkatëse, bashkë me familjet e tyre. Në tubim do të ketë program artistik dhe ushqime tradicionale, të cilat vullnaetarisht mund ti sjellni me vete. Do të jetë një takim i festës, por edhe i bashkëbisedimit çmalljes me njëri-tjetrin duke evokuar kujtime nga e kaluara. Janë të ftuar edhe shokët e familjet e tyre […]
14. November 2016

U mbajt Kuvendi i Degës në Gjermani

Würzburg, 13 nëntor 2016 Në Würzburg të Gjermanisë, zhvilloi punimet Kuvendi Zgjedhor i Degës së Shoqatës „Lëvizja“ në Gjermani. Ishin të pranishëm bashkëveprimtarë nga ish LPK-ja dhe strukturave të saj, luftëtarë të luftërave çlirimtare si dhe të struturave financiare e logjistike; përfaqësues të regjioneve të ndryshme në Gjermani ku ka vepruar Lëvizja Popullore e Kosovës. Ishin të pranishëm edhe përfaqësues Kryesisë së Shoqatës „Lëvizja“ si dhe përfaqësues të degës së Shoqatës „Lëvizja“ në Zvicër. Kuvendin e përshkoi një frymë diskutimi me një fokus mbi domosdoshmërinë e funksionimit të Shoqatës „Lëvizja“ si një mekanizëm për mbledhjen, ruajtjen, kultivimin, mbrojtjen, promovimin dhe […]
6. November 2016

Reagim i Shoqatës „Lëvizja“

Vdekja e veprimtarit të shquar të çështjes kombëtare Astrit Deharit në burgun e Prizrenit na ka tronditur thellë. Shoqata „Lëvizja“ u shpreh ngushëllimet më të sinqerta prindërve, motrës, bashkëshortes dhe mbarë familjes së Avni dhe Xhemile Deharit. Duke e përjetuar si një humbje të madhe dhe duke ndarë dhimbjen me familjen e Astritit dhe bashkveprimtarët e familjes Dehari, Shoqata „Lëvizja“ shpreh revoltën e vet për këtë tragjedi dhe kërkon me këmbëngulësi që rasti të ndriçohet plotësisht dhe të bëhen publike të gjitha detajet e kësaj vdekje misterioze. Çdo hezitim i institucioneve të Kosovës që të sqarohet plotësisht ky rast dhe […]